Mikkelinsaaret

Mikkelinsaaret on saariryhmä ulkosaaristossa. Mikkelinsaarten 300 saarta ja luotoa kuuluvat Merenkurkun maailmanperintöalueeseen. Mikkelinsaarilla oli vakituista asutusta 1830-luvulta 1980-luvulle. Mikkelinsaaret on nykypäivänä veneilijöiden suosittu kohde. Saarilla on joitakin vapaa-ajanasuntoja ja mökkiläiset viettävät siellä paljon aikaa sekä kesä- että talviaikaan.

Mikkelinsaarilla voit tuntea historian havinaa. Jälkiä jääkaudesta voit nähdä maan noustessa merestä. Uusia saaria ja luotoja syntyy koko ajan. Saarten välissä on monia fladoja ja kluuvijärviä. Siellä viihtyvät kalat ja linnut. Voit myös löytää muinaismuistoja kuten majanpohjia, ryssänuuneja, jatulintarhoja ja kompassiruusuja. Osa taloista ja kalamajoista ajalta, jolloin Mikkelinsaaret oli asutettu, on edelleen käytössä tänäkin päivänä.

Kummelskärissä toimi merivartioasema vuosien 1950 ja 1993 välisenä aikana. Vanha asema toimii tänä päivänä luontoasemana ja vierasvenesatamana. Vanhassa asemarakennuksessa on kahvila, yöpymistilat ja näköalatorni.

Mikkelinsaarille pääset vain veneellä.

hopouran